Over ons

Historie

De basis voor de internationale handelsonderneming Harrie Goesten VOF werd al in 1891 gelegd door Machiel Goesten, de overgrootvader van Walter en Leon Goesten. Op zijn gemengde boerenbedrijf verbouwde hij aardappelen en groenten die hij onder meer verkocht aan dorpsgenoten. De verbouw en verkoop van de producten verliep zo voorspoedig dat zoon Wout in 1919 op aanraden van zijn vader met paard en wagen zelf geteelde aardappelen ging verkopen in ’s-Hertogenbosch.

Na de oorlog nam Harrie Goesten op vijftienjarige leeftijd het werk van zijn vader Wout over en besloot om zich eind jaren vijftig helemaal toe te leggen op de verkoop van aardappelen, groenten en fruit. Toen zich in 1974 de kans voordeed startte Harrie zijn eerste groentewinkel. Deze zaak was zo succesvol dat al snel werd besloten tot uitbreiding. Binnen een aantal jaren hadden Harrie en zijn beide zonen, Walter en Leon, de zaak uitgebouwd tot 28 verkooppunten in het zuiden van het land.

Door het sterke inkoopbeleid kochten ook andere groentedetaillisten hun agf-producten bij Harrie Goesten VOF. Deze groothandelsactiviteiten verliepen zo voorspoedig dat in 1993 de huidige accommodatie in Drunen werd betrokken. In 1994 vonden Walter en Leon Goesten de tijd rijp om zich volledig toe te leggen op de groothandelsactiviteiten alsmede op de rechtstreekse import van agf-producten. De groentewinkels werden overgedragen aan de medewerkers van Harrie Goesten.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf de bedrijfsactiviteiten steeds verder uitgebreid. Zo werden onder andere dochterbedrijven opgericht in Frankrijk en Burkina Faso.

Momenteel is ook de vijfde generatie Goesten vol enthousiasme actief in deze dynamische en groeiende onderneming. Goesten kan dus een écht familiebedrijf worden genoemd.

Voor een volledige geschiedenis van het bedrijf klik dan op onderstaande button.

DutchEnglishFrenchSpanish